Sākums
   
Katalogs
   
Pakalpojumi
   
Galerija
   
Uzņēmumi
   
Pasūtīt
   
Kontakti
 
86
 
Meklē augu grupas, augu veidus, augus, uzņēmumus, uzņēmumu darbības veidus!


 
Pasākumi
 

Pievieno savu pasākumu!
 
Raksti
 

Augļu koki
AUGĻU KOKU APGRIEŠANA...
 
Sīpolpuķes
Liliju stādīšana....
 
Rozes
Rožu mēslojums OSMOCOTE-kā tas darbojas?...
 
Telpu augi
LU Botaniskajā dāŗzā zied acālijas....
 
 
Iesakam
 
1
 Peonija Primevere
2
 Brunnera liellapu "Silver heart"
3
 Kamčatkas sausserdis "Aurora" 60-80 cm cm
4
 Miskante Ķīnas "Little Zebra"
5
 Kadiķis Ficera (vidējais) "Pfitzeriana Aurea"
6
 Pīpene Šokolādes Chocolate Daisy 10sēklas (SMARŽĪGA!)
7
 Roze Tējhibrīdroze HELEN ROBINSON
8
 Tūja rietumu "Selena"
9
 Hortenzija skarainā " Diamant Rouge"
10
 Virdžīnijas fizostēgija Variegata
 
Statistika
 

 Stādi: 5001
 Stādu veidi: 3706
 Stādu vienības: 331754
 Uzņēmumi: 24
 

     
 

Visi (112)  Augļu koki (5)  Augsnes uzlabošana (4)  Ciemos dārzā.... (1)  Dārza darbu kalendārs (3)  Dārzeņi (8)  Dažādi (16)  Lapu koki un krūmi (10)  Ogulāji (8)  Receptes (1)  Rozes (4)  Sēklas (1)  Sīpolpuķes (7)  Skuju koki (1)  Telpu augi (1)  Vīnogas (1)  Zāliens (1)  Ziedi (12)  Ziemcietes (16)  
 
Raksti > Raksta apraksts
Pievienoja: Agita (Admin) - 15.04.2014

Liepu pumpuru ievārījums.


Patlaban ir īstais laiks vākt iepriekšējā gadā izaugušos liepu zariņus, lai pagatavotu aromātisku, veselīgu un gardu liepu pumpuru ievārījumu, kas stiprina imunitāti. Kā tas garšo? Debešķīgi, kā aromatizēts medus! Turklāt tā pagatavošana prasa vien pusstundu.

1. Ievārījuma gatavošanai izvēlas patālāk no autoceļa augošu liepu un griež tikai pagājušajā gadā izaugušos koši sarkanbrūnos zariņus. Litram ievārījuma nepieciešamas divas lielas buntes, ko tik tikko var apņemt ar abām rokām.

2. Zariņus sagriež 6–8 cm garos stienīšos, lai var ievietot 1,5 litru lielā katlā.

3. Zariem uzlej 800–900 ml ūdens un vāra uz vidēji lielas uguns aptuveni 20 minūtes. Zariņi maina krāsu no tumši sarkanas līdz gaiši brūnai. Vāroties liepu zariņi smaržo kā tikko izvārītas cūku pupas.

4. Zariņus nokāš un liek atdzesēties. Novārījumu saglabā.

5. Kad zariņi atdzisuši, izspiež liepu pumpurus, kas paukšķēdami viegli nāk laukā. Darot to, var pārliecināties, cik daudz ēterisko eļļu un sveķu ir pumpuros – rokas kļūst lipīgas, virtuvē izplatās patīkams aromāts.

6. Kad pumpuri savākti, tos liek novārījumā un pievieno ievārījuma cukuru ar pektīnu (0,5 litriem vajag aptuveni puskilograma cukura). Pavāra 5 minūtes un sapilda tīrās burciņās. Pumpuri ievārījumam piešķir patīkamu saldu akcentu!

 

Materiāls no LA (Foto Aija Geida).

 






 
Autorizācija
 

E-pasts:  
Parole:  
 

Reģistrēties
Aizmirsu paroli
 
 
Kalendārs
 
 
 Augu ziedēšanas kalendārs
 Augu ziedu un augļu tabula
 Augļu un ogu kalendārs
 
 
 
Informācija
 

Ērtākai stadisim.lv izmantošanai aicinām izmantot Firefox vai Google Chrome

 
Reklāma











 

  
Autortiesības: stadisim.lv 2010 - 2024.
0.156562 - 14725